Vanuit Eaglebe kan je de facturatie gegevens exporteren in een formaat (XML) dat eenvoudig kan worden geïmporteerd binnen New Horizon. Op deze manier maak je een vlotte koppeling tussen Eaglebe en de boekhouding. In dit helpdeskartikel gaan we dieper in op de opzet en opmaak van deze koppeling.

Wil je meer weten over de algemene werking rond betalen, het exporteren van gegevens en de koppeling met de boekhouding? Lees dan zeker dit Helpdeskartikel.

1    Opzet koppeling

De koppeling tussen Eaglebe en New Horizon is volledig gratis beschikbaar langs de kant van Eaglebe. Om de facturen uit Eaglebe te exporteren moeten volgende instellingen worden meegegeven:

1. Het RRN moet worden opgevraagd om personen te identificeren op unieke wijze. Wordt dit nog niet opgevraagd binnen uw organisatie? Neem dan contact op via onze Helpdesk zodat we dit kunnen instellen.
  2. Het ondernemingsnummer moet worden opgevraagd voor ondernemingen. Dit kan je instellen via het menu 'Beheer - Aanvraagformulier - Overige instellingen'.
  3. De export instellingen moeten worden geconfigureerd conform de werking van het lokaal bestuur. Meer info over deze instellingen vind je in dit Helpdeskartikel.

Eens deze instellingen in orde zijn, kan je de facturatie gegevens uit Eaglebe exporteren richting de boekhouding. Hiervoor raden wij een automatische export aan. Meer info over het nemen van deze (automatische) export kan je vinden in dit Helpdeskartikel.

Let op: neem zeker contact op met jullie verantwoordelijke voor New Horizon/Cevi zodat het nodige kan worden gedaan om de Eaglebe export bestanden in te lezen binnen New Horizon.

2    Opmaak export

Binnen dit exportbestand worden alle facturatie gegevens uit Eaglebe en hun nodige afgeleiden opgenomen. Een volledig overzicht van al deze gegevens is te vinden in het excel bestand in bijlage (zie onderaan dit artikel).