Moet je regelmatig een inname openbaar domein aanvragen of organiseer je regelmatig evenementen? Dan is een Eaglebe account misschien wel iets voor jou!

Met een Eaglebe account krijg je toegang tot een eigen Eaglebe Portaal. Via dit Portaal kan je aanvragen indienen bij elke stad of gemeente in Vlaanderen die werkt met het Eaglebe Smart City Platform. Daarnaast krijg je een overzicht van alle ingediende aanvragen en kan je verschillende contactgegevens opslaan zodat deze bij toekomstige aanvragen automatisch worden ingevuld.

Alsof dat nog niet voldoende is heb je ook de mogelijkheid om een heel aantal acties te ondernemen betreffende je aanvragen. Zo kan je vanuit het Eaglebe Portaal innames verlengen, evenementen kopiëren, betaalbewijzen downloaden en zoveel meer.  Het Eaglebe Portaal is de ideale tool voor zowel professioneel als particulier gebruik!

INHOUDSOPGAVE

1.1    Van start met het Eaglebe Portaal

Indien u surft naar https://app.eaglebe.com  komt u terecht op het Eaglebe inlogscherm. Via dit inlogscherm kan u zich registreren als nieuwe gebruiker, aanmelden als bestaande gebruiker of uw wachtwoord aanpassen indien reeds geregistreerd.

1.2    Registreren

Bij een eerste gebruik zal u zich moeten registreren. Dit gaat als volgt:

• Bij de vraag ‘Nog geen account?’ klikt u op de link "Registreer hier".

• Vervolgens geeft u een naam, e-mailadres en wachtwoord in. Let op: het wachtwoord moet minstens 7 karakters bevatten, waarvan minimaal 1 HOOFDLETTER, 1 leesteken en 1 cijfer.

• Onder het wachtwoord moet nog een checkbox aangevinkt worden. Deze vraagt toestemming om uw contactgegevens te bewaren zodat u sneller nieuwe vergunningsaanvragen kunt indienen.

• Eens u de gegevens correct hebt ingevuld, klikt u op "Registreer".

• U ontvangt vervolgens een e-mail op het opgegeven e-mailadres om het aangemaakte account te bevestigen.
    Krijgt u geen e-mail? Kijk dan zeker in uw spamfolder! Komt de mail ook daar niet binnen, stuur dan een mailtje naar help@eaglebe.com.

• Klik op de link in de e-mail en u krijgt een bevestiging van registratie op het scherm.

• Klik op "Aanmelden" om naar het inlogscherm te gaan en u aan te melden als gebruiker.

1.3    Aanmelden

Indien u zich reeds geregistreerd hebt kan u zich aanmelden door het opgegeven e-mailadres en wachtwoord in te vullen en te klikken op "Login".

Daarnaast heb je ook de optie om aan te melden via eID of ItsMe. Meer info over deze mogelijkheden vind je in dit helpdeskartikel.

1.4    Wachtwoord vergeten

Bent u het wachtwoord vergeten? Klik dan op "Wachtwoord vergeten?". Vervolgens geef u het gebruikte e-mailadres in en klikt u op "Reset".

U ontvangt dan een e-mail ontvangen om uw wachtwoord te resetten. Via deze mail kan u het wachtwoord herstellen door het tweemaal in te vullen in dit scherm (zie onder). Na het klikken op "Opslaan" is uw account gewijzigd en kan u zich terug aanmelden met uw nieuwe gegevens. Krijgt u geen e-mail voor uw wachtwoordreset? Kijk dan zeker in uw spamfolder! Komt de mail ook daar niet binnen, stuur dan een mailtje naar help@eaglebe.com..

Heb je nog bijkomende vragen bij het aanmaken van je account? Neem dan contact op met de medewerkers van de Gemeente of Stad waar je je aanvraag wilt indienen. Zij hebben de nodige kennis om je verder te helpen!