Wanneer je als aanvrager inlogt op je persoonlijke Eaglebe Portaal krijg je meteen een overzicht van al je openstaande en voorbije aanvragen in het menu 'Mijn aanvragen'.

In dit helpdesk artikel geven we een overzicht van het menu 'Mijn aanvragen' en alle mogelijke acties hierbinnen.

INHOUDSOPGAVE

2.1    Niet volledig afgeronde aanvragen

Helemaal bovenaan is een overzicht terug te vinden van niet volledig afgeronde aanvragen. Wanneer je een aanvraag start zal Eaglebe deze automatisch opslaan binnen je Eaglebe Portaal. Van hieruit kan je deze aanvragen ofwel verder vervolledigen of verwijderen via de voorziene opties.

2.2    Nieuwe berichten

Volgend vind je een overzicht van al je nieuwe berichten die verstuurd werden vanuit het bestuur met betrekking tot een aanvraag. Binnen dit overzicht vind je de beknopte informatie van het dossier en het tijdstip waarop het bericht werd verstuurd. Om het volledige bericht te bekijken kan je dit openen via de voorziene optie. Meer info over berichten is te vinden in het helpdesk artikel 'Mijn Berichten'.

Let op: in dit overzicht worden enkel de nieuwe berichten weergegeven. Eens een bericht werd geopend zal dit niet langer worden weergegeven in het overzicht. Oude berichten zijn altijd beschikbaar via het menu 'Mijn berichten'.

2.3    Mijn aanvragen

Volgend vind je een overzicht van al je openstaande en voorbije aanvragen. Met de voorziene zoekfunctie kan je snel een specifiek dossier opzoeken op basis van de locatie of referentie (bijvoorbeeld door te zoeken op 'Ninove' of '1010504').

In het overzicht worden volgende attributen weergegeven:

• Type dossier: de verschillende dossier types worden weergegeven aan de hand van specifieke icoontjes:
    • Groene pijl = Inname Openbaar Domein
    • Gele vlag = Evenement
    • Groene vlag = Principiële Evenement aanvraag
    • Zwarte wagen = Zonale Beperking
  • Locatie: het adres van de aanvraag
  • Referentie: het Eaglebe ID van de aanvraag + de eigen referentie indien opgegeven
  • Type: het type van de aanvraag. Dit zal verschillen van bestuur tot bestuur.
  • Periode: start- en einddatum  van de aanvraag
  • Status: huidige status van de aanvraag (Validatie, Signalisatie, Advies, Autorisatie, Goedgekeurd, Afgekeurd, Geweigerd en Probleem). Deze kan enkel worden aangepast door het bestuur waar de aanvraag werd ingediend.
  • Betaling: info over de huidige betaalstatus van het dossier
  • Acties: mogelijke acties uit te voeren binnen dit dossier. Deze worden verder uitgelegd in paragraaf '2.3.1 Acties'

2.3.1    Acties

Een van de krachten van het portaal ligt hem in de mogelijkheid tot een heel aantal acties die de aanvrager kan ondernemen betreffende zijn aanvragen. Deze acties zijn beschikbaar via de 3 puntjes uiterst rechts van ieder dossier.

Let op: afhankelijk van de status van het dossier zullen sommige acties al dan niet beschikbaar zijn.

Beschikbare acties:

• Aanvraag downloaden: de aanvraag (als pdf bestand) en alle bijbehorende bestanden downloaden als zip folder.
  • Vergunning downloaden: indien de aanvraag goedgekeurd en betaald is kan je via deze actie het vergunningsdocument downloaden
  • Verlengen (inname): indien de aanvraag nog loopt of gepland is in de toekomst kan deze via deze actie verlengd worden. Een verlenging is altijd verbonden aan de originele aanvraag en kan slechts in beperkte mate worden aangepast. Indien je een nieuwe aanvraag wil indienen die volledig los staat van de originele aanvraag maar wel dezelfde gegevens bevat kies je best voor de actie Kopiëren.
  • Betaalbewijs downloaden: indien de aanvraag goedgekeurd en betaald is kan je via deze actie het betaalbewijs downloaden
  • Kopiëren: alle gegevens van een aanvraag worden gekopieerd naar een nieuwe aanvraag die nog kan worden aangepast. Handig voor terugkerende innames of evenementen.
  • Berichten: indien er vanuit het lokaal bestuur gecommuniceerd werd, zal je de communicatie hier terugvinden
  • Nummerplaten ingeven: via deze actie kan je de nummerplaten van de voertuigen aanwezig ten tijde van plaatsing van de signalisatie achterlaten

LET OP: Wil je je aanvraag annuleren / wijzigen / ..? Neem dan contact op met het Lokaal Bestuur waar je de aanvraag hebt ingediend. Zij hebben de mogelijkheid je aanvraag nog te wijzigen, te annuleren, het dossier terug te openen zodat je als aanvrager nog wijzigingen kan aanbrengen.