Kalender

Wanneer u de kalender opent, krijgt u een weekoverzicht van alle ingeplande innames en/of evenementen binnen uw Lokaal Bestuur. Standaard zullen 100 dossiers terug te vinden zijn.

Groen-gemarkeerde dossiers zijn innames. Geel-gemarkeerde dossiers zijn evenementen. Via een eenvoudige klik op een dossier kan u steeds de detail-pagina raadplegen indien nodig.

Via de knoppen bovenaan kunnen er verschillende acties genomen worden die het overzicht mogelijks wijzigen. We overlopen de knoppen van links naar rechts onder de afbeelding.

Afbeelding met tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Filter

Via de filteropties (omgekeerde driehoek) kan u op een heel aantal parameters het kalenderoverzicht filteren. Wilt u bijvoorbeeld enkel innames of enkel evenementen zien? Dan kan u deze optie selecteren in de filter, waarna u op ‘toepassen’ (het vinkje) klikt om het overzicht te wijzigen. Indien u daarna de filter weer wilt leegmaken kan u op het Vuilbak-icoontje klikken.

+ Toevoegen

Wanneer u op ‘+ Toevoegen’ klikt, zal onderstaande pop-up zich tonen:

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Via deze weg kan u een nieuwe gebeurtenis toevoegen (zijnde feestdag, sluitingsperiode, andere). Daarnaast zal het ook mogelijk zijn hier een titel en datum aan te koppelen. Iedere gebeurtenis zal per dag worden ingevuld, langere sluitingsperiodes worden dus dag per dag ingegeven. Het is eveneens mogelijk 1 specifieke gebeurtenis te herhalen.

Nieuwe gebeurtenissen kunnen optioneel worden weergegeven op het aanvraagformulier als tijdelijke melding.

Let op: Wanneer een gebeurtenis wordt ingegeven zal hiermee rekening worden gehouden in de aanvraagtermijn van innames en evenementen. Deze termijnen zullen berekend worden op basis van uitsluitend de werkdagen.

Maand/Week/Dag

Het kalenderoverzicht kan zichtbaar gemaakt worden per maand, week of dag. Indien u voor een maand kiest, zullen de innames en evenementen zichtbaar gemaakt worden via respectievelijk groene en gele bolletjes.

✓ Volledige dagen

Met de optie 'Volledige dagen' kan u kiezen om de verschillende aanvragen per dag te tonen of deze op basis van de uren weer te geven (van start tot eind uur).

< Vandaag >

Met de pijltjes kan u snel en eenvoudig naar aansluitende data (maand, week, dag) navigeren. U kan telkens terug keren naar vandaag door op "vandaag" te klikken.