Als een aanvraag in Eagle binnenkomt, en de zone moet aangepast worden, dan kan dat op volgende manier.

1. Open de desbetreffende aanvraag en navigeer naar het tabblad 'Aanvraag'.
  2. In de kaart verschijnt een menu met verschillende opties om de zone opnieuw in te tekenen. Onderaan vindt u een tabel met meer uitleg over elk icoontje.
  3. De bestaande zone kan ook aangepast worden door deze helemaal of deels te verslepen. Daarvoor selecteert u eerst de zone (de zone wordt blauw gekleurd). Als uw muis een "handje" wordt, dan versleept u de zone. Als uw muis een aanwijzer is op de rand van de zone, dan versleept u enkel een punt (zie onderstaand voorbeeld).

Hele zone verslepen                                                                               Hoekpunt verslepen

4. Nadat u aanpassingen heeft gemaakt, moet u de aanpassingen opslaan.

Belangrijk: als u een zone verwijdert, dan zal Eaglebe eerst de rode-stippellijn verwijderen en de groene polygoon behouden. Op deze manier weet u nog wat de burger heeft ingetekend en kan u de zone hertekenen op een betere manier. Teken een nieuwe zone en druk op SAVE. De oude polygoon zal weg zijn en er staat een nieuwe groene polygoon met rood stippellijntje rond.

Hieronder kan je zien hoe dit moet:

Uitleg over tekenfunctionaliteit

Icoon
Uitleg

Via dit icoontje tekent u een nieuwe polygoon. Klik om een hoekpunt van de polygoon te zetten, dubbelklik als u klaar bent.
Via dit icoontje tekent u een lijn met een buffer. Pas eerst de buffer aan (standaard staat de buffer op 2 m). Op de kaart tekent u een lijn, bij dubbelklikken wordt een buffer rond deze lijn gemaakt.
Via dit icoontje kan u de ingetekende zone roteren. Klik hiervoor eerst op het icoon en vervolgens op de te roteren zone. Eens deze geselecteerd is kan u deze roteren door deze te verslepen.
Via dit icoontje kan een ingetekende zone verwijderd worden. Klik eerst op de vuilbak en daarna in de zone die verwijderd moet worden.
Via dit icoontje kan een GPX bestand worden opgeladen in Eagle. Dit is voornamelijk interessant voor sportwedstrijden (lopen, mtb, fietsen, ...). Vul éérst de buffer waarde in, en laad dan de zone op.