Mollie en Eaglebe

Mollie is een betalingsplatform waarmee je burgers online kan laten betalen voor hun inname openbaar domein wanneer ze een aanvraag via Eaglebe hebben ingediend.

Wanneer Eaglebe gekoppeld is met Mollie zal er van zodra het dossier is goedgekeurd in Eaglebe, een betaalverzoek richting de aanvrager verzonden worden dat online moet betaald worden alvorens deze zijn of haar vergunning zal ontvangen. De betaling is dus een voorwaarde voor het ontvangen van de vergunning. Het betaalverzoek dat vanuit Eaglebe automatisch verzonden wordt zal een link bevatten die doorverwijst naar de Mollie betaalpagina. Via deze link zal de aanvrager kunnen betalen volgens de aangeboden betaalopties. Wanneer de aanvrager betaald zal Eaglebe automatisch de vergunning opsturen zonder manuele tussenkomst van de dossierverwerker. Het dossier zal de status 'betaald - via e-payment' krijgen.

Per transactie via Mollie wordt een transactiekost en applicationfee aangerekend. De transactiekosten zijn terug te vinden in het Mollie Dashboard of kan je vinden op deze pagina. De applicationfee bij Merkator bedraagt standaard 0.70 euro.

Mollie account aanmaken

Heb je reeds een Mollie account? Dan kan je deze stap overslaan: je kan je huidige Mollie account direct koppelen met Eaglebe.

Heb je nog geen Mollie account? Dan moet je 2 stappen uitvoeren om een account aan te maken.

1. Maak gratis een account via deze link.
    Om het account aan te maken, moet je enkele gegevens invullen. Belangrijk hierbij is dat een wettelijke vertegenwoordiger moet worden aangesteld (burgemeester wordt hierbij verwacht) en een zichtrekening wordt toegevoegd (voor de uitbetalingen).
  2. Koppel je zichtrekening via Instellingen > Zichtrekeningen > Voeg een nieuw zichtrekeningnummer toe.
    Typisch moet er een kleine betaling (5 euro) gebeuren op de rekening van Mollie. Op deze manier weet Mollie zeker, waar ze het geld van de burger op moeten storten. Pas als de status "Geverifieerd" is, kan je betalingen ontvangen. Dit kan 1 a 2 werkdagen duren, dat is afhankelijk van de banken.

3. Maak een profiel aan.
    Via Mollie > Instellingen > Profielen kan je een nieuw websiteprofiel aanmaken. Later zal je dit profiel moeten koppelen vanuit EagleBe.

Meer info vind je op de Mollie helpdesk

Koppeling activeren Mollie - Eaglebe

1. Log in op Eaglebe, navigeer naar Beheer > Integraties en onderaan vind je de knop: "Connect via Mollie".
    Klik op deze knop.

2. Een pop-up opent, log in met je account gegevens.

3. Je zal Eaglebe toegang geven tot je Mollie account. Eaglebe heeft deze toegang nodig om de betalingen te kunnen sturen naar Mollie.

4. Ga nu terug naar Eaglebe > Beheer > Integraties: onderaan zie je onderstaand bericht.

5. Nu moet je nog een profiel koppelen: klik op de zwarte knop "check mijn mollie account" en klik het juiste profiel aan.
    Let op: klik je de zwarte knop aan en gebeurt er niets? Dan is je Mollie account nog niet geverifieerd. Dit moet eerst in orde zijn voor de koppeling gelegd kan worden!

6. Klaar :)

Hoe vergelijk ik betalingen in Eaglebe en Mollie?

In de referentie van Mollie zal een OGM-nummer getoond worden dat teruggevonden kan worden in Eaglebe. Dit OGM-nummer is te vinden in het tabblad 'Facturatie' van de desbetreffende vergunning.

In de vergunning - Facturatie:

In Mollie:

Heb je liever een totaaloverzicht van alle dossiers / transacties? Dan kan er ook een export genomen worden vanuit Eaglebe waar ook deze OGM-nummers in terug te vinden zijn. Meer info over het nemen van een export kan je hier lezen. In Mollie zelf kan je ook exports nemen indien gewenst.